Általános tudnivalók

Általános tudnivalók

Szállítás
A hőszigetelő üvegszerkezeteket csak állítva szabad szállítani. A megdöntött támfal, és az alaplap derékszöget zárjon be. Az üveg felületeit papírral, vagy parafa lapokkal kell elválasztani, hogy azok egymáshoz ne érhessenek. Az üvegrakatok vastagsága nem haladhatja meg az 50 cm-t.
A hőszigetelő üveget száraz helyen kell tárolni. Az építési területen le kell takarni. A hőszigetelő üvegszerkezeteket soha nem szabad a sarkukra, vagy az élükre állítani.

Nem szabad kemény padlón (beton, kő) tárolni, mert a megsérült él, későbbi törés oka lehet. Amennyiben tapadókoronggal emelik meg a szerkezetet, különböző vastagságú üvegszerkezet esetén mindig vastagabb üvegre kell a korongot felhelyezni, ill. megemelni.
Az üvegszerkezeteket óvni kell a közvetlen napsütésen való tárolástól. Különösen érvényes ez az anyagukban színezett üvegekre, drót- ornament- és öntött üvegekre, mert ezeknél hőtörés léphet fel. Az üveg eltörése alapvetően nem garanciális ok. Az üvegszerkezetek beszerelésekor az élek falcba kerülő részének száraznak kell lennie. Az üvegfelületet alapvetően védeni kell alkalikus építőanyagoktól, mint pl. cement, mész, festékek, vagy egyéb maró anyag. (javasolt a fóliával való letakarás) Szintén védeni kell az üvegfelületeket hegesztéskor, sarokköszörüléskor, keletkező forró szemcséktől.
Beépítés
Az üvegszerkezeteket úgy kell beépíteni, hogy azokra ne kerüljön tehertartó, vagy merevítést szolgáló terhelés. Figyelembe kell venni a nyílászáró szerkezet gyártójának beépítési útmutatóját, és az erre vonatkozó szabványokat.
Tisztítás
Az általunk leszállított üvegszerkezetekre jellemzőnek kell lennie annak, hogy a felületek egyszerű nedves ronggyal, vagy denaturált szesszel letakaríthatóak. TILOS! Az üvegnél keményebb tárggyal dörzsölni, kaparni a felületet, mert ez maradandó sérüléseket okoz.
A gyártói felelősségvállalás törésre, sérülésre a szállítást követő átadásig tart. A törést a szállítólevélen kérjük jelezni.